ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Παράλληλη Βουλή

Προσφώνηση Προεδρεύοντος Βουλής στην Παράλληλη Βουλή για Επιχειρηματικότητα - 22/10/2020

Προσφώνηση Προεδρεύοντος Βουλής στην Παράλληλη Βουλή για Επιχειρηματικότητα - 22/10/2020

Προσφώνηση του Προεδρεύοντος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμου Αδάμου στην Ιδρυτική Σύνοδο της Παράλληλης Βουλής για την Επιχειρηματικότητα - Πέμπτη 22, Οκτωβρίου 2020 και ώρα 5.00 μ.μ. - Συνεδριακό Κέντρο


Κυρίες και Κύριοι,

Χαιρετίζω την ίδρυση της έβδομης Παράλληλης Βουλής για την Επιχειρηματικότητα και σας καλωσορίζω. Εύχομαι η εμπλοκή και αρωγή σας στον θεσμό της Παράλληλης Βουλής να αποβεί δημιουργική και εποικοδομητική, με την παραγωγή σημαντικού και αξιόλογου έργου. 

Το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει οι πολίτες με τη μέχρι τώρα συμμετοχή τους στις εργασίες της Παράλληλης Βουλής, είναι πράγματι αξιοσημείωτο. Φαίνεται ότι, με τη σωστή ώθηση και τα κατάλληλα κίνητρα, αυτοί ενεργοποιούνται και είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην πρόοδο της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο. Σαφώς η Παράλληλη Βουλή παρέχει ένα τέτοιο πλαίσιο και θέτει μια οργανωμένη βάση, πάνω στην οποία δύνανται οι πολίτες να στηριχθούν και να εκφράσουν συντεταγμένα τις θέσεις τους για μείζονα ζητήματα της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.  

Η Παράλληλη Βουλή για την Επιχειρηματικότητα -όπως και οι υπόλοιπες έξι Βουλές- καλείται πρωτίστως να εξυπηρετήσει τους σκοπούς και στόχους που έθεσε εκ της ιδρύσεώς του ο θεσμός της Παράλληλης Βουλής, για ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας, του πλουραλισμού και της καθιέρωσης ενός μόνιμου καναλιού επικοινωνίας με τον πολίτη.  

Ειδικότερα, η εν λόγω Παράλληλη Βουλή -μέσω των εργασιών των τριών επιτροπών της: τεχνολογίας, θεσμικού πλαισίου και ανάπτυξης- αναμένεται να κινηθεί με στόχο την προώθηση του «επιχειρείν» στη χώρα μας.  Η επιχειρηματικότητα -και δη η νεανική επιχειρηματικότητα- αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων πυλώνων για την εν γένει κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο. Η θέσπιση ενός ορθού και υγιούς θεσμικού πλαισίου, καθώς και μιας στέρεας βάσης, για τη στήριξη και υλοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και πλάνων, που δύνανται να συνδράμουν στη γενικότερη εξέλιξη και ανάπτυξη, είναι εκ των ων ουκ άνευ. 

Καλείστε, λοιπόν, εσείς ως μέλη της, να εργαστείτε προς αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας ιδέες, θέσεις και απόψεις, για τη δημιουργία αυτών των συνθηκών, που θα βοηθήσουν την κοινωνία και την οικονομία μας να ανακάμψουν και να τεθούν σε έναν άξονα προόδου. Ευελπιστώ επίσης, ότι η δουλειά σας θα αποφέρει καρπούς, καθώς οι πολίτες αυτό που περιμένουν να δουν είναι απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα. Εύχομαι να εργαστείτε με τον ίδιο ζήλο, με τον οποίο οι συνάδελφοί σας των λοιπών έξι Βουλών εργάζονται, κάτω μάλιστα από αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του COVID-19, που αναμφισβήτητα επηρέασε κάθε δεδομένο και κάθε πτυχή της κοινωνίας. 

Εμείς από πλευράς μας -αλλά και εγώ ο ίδιος προσωπικά- θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας για στήριξη του όλου έργου σας. Να επισημάνω επίσης, ότι οι όποιες εισηγήσεις ή απόψεις σας θα τύχουν -όπως ήδη γίνεται και για τις αποφάσεις και εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν από τις άλλες Παράλληλες Βουλές- της κατάλληλης μελέτης και προώθησης στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, καθώς και σε άλλους φορείς εξουσίας. 

Να ευχηθώ καλή αρχή, αποβλέποντας σε παραγωγικά και εποικοδομητικά αποτελέσματα.