ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Η βουλεύτρια κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνεδρία του Προεδρείου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ - 11/09/2021

Η βουλεύτρια κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, συμμετείχε σε διαδικτυακή συνεδρία του Προεδρείου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ - 11/09/2021

Η βουλεύτρια κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εκ των Αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) και Ειδική Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, συμμετείχε χθες σε διαδικτυακή συνεδρία του Προεδρείου της Συνέλευσης. 

Σε παρέμβασή της σε συζήτηση για τις δραστηριότητες της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, η κα Χαραλαμπίδου εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Κ.Σ.ΟΑΣΕ κα Margarita Cederfelt για την απόφασή της να την ορίσει εκ νέου Ειδική Αντιπρόσωπο για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η κα Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα δραστηριότητά της υπό αυτή της την ιδιότητα και ενημέρωσε τα Μέλη του Προεδρείου για τα επόμενα σχέδιά της στο πλαίσιο της νέας θητείας της. Ειδικότερα, σημείωσε την πρόθεσή της να καταθέσει Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, με σκοπό την πρόληψη της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας, επιδιώκοντας, όπως ανέφερε, τη διεξαγωγή ευρύτατης διαβούλευσης επί του προσχεδίου, προς επίτευξη της αναγκαίας συναίνεσης. 

Η Πρόεδρος της Κ.Σ.ΟΑΣΕ υπογράμμισε την πλήρη στήριξή της στην πρωτοβουλία της κας Χαραλαμπίδου, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνει κατορθωτή η καταπολέμηση και ει δυνατόν η πλήρης εξάλειψη της διαφθοράς. 

Η κα Χαραλαμπίδου σημείωσε επίσης τη διευθέτηση συνάντησής της, εντός της επόμενης βδομάδας, με την κα Anita Ramasastry, Ειδική Αντιπρόσωπο. για θέματα Καταπολέμησης της Διαφθοράς στο επίπεδο του ΟΑΣΕ.  

 

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων
Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021