ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

23η Σύνοδος της Βουλής των Γερόντων - 18 Μαρτίου 2022

23η Σύνοδος της Βουλής των Γερόντων - 18 Μαρτίου 2022

Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022, στις 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου, η 23η Σύνοδος της Βουλής των Γερόντων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στοχεύοντας στην υγιή διάδρασή της με την κοινωνία, στηρίζει δραστηριότητες οι οποίες ενισχύουν την πολιτότητα, τη συμμετοχική δημοκρατία, τον πλουραλισμό και τη διαφάνεια και ενδιαφέρεται να προβάλλει διάφορα προβλήματα της κοινωνίας των πολιτών για τα οποία τα μέλη της Βουλής, ως αντιπρόσωποι του λαού, επιζητούν λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η στήριξη του θεσμού της Βουλής των Γερόντων από το κυπριακό κοινοβούλιο.
 
Ο θεσμός της Βουλής των Γερόντων, που τυγχάνει διαχείρισης από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, στόχο έχει τη διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στους ηλικιωμένους μας, κυρίως τη διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους ως ανθρώπων που πρόσφεραν στην κοινωνία, καθώς και τη διαμόρφωση πολιτικών που θα στηρίζουν ουσιαστικά τους ηλικιωμένους.
 
Την 23η σύνοδο της Βουλής των Γερόντων θα προσφωνήσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 10.00 π.μ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Ηλίας Δημητρίου, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Αβρααμίδης εκ μέρους της Υπουργού, η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Βασιλείου Γιαννάκη εκ μέρους του Υπουργού, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αναστασία Ανθούση, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων και της Κυπριακής Παιδοβουλής. 

Στο ίδιο πλαίσιο θα συζητηθούν και θα εγκριθούν οι εκθέσεις της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και  της Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Γερόντων για το θέμα «Η Τρίτη ηλικία μπροστά στο φάσμα του κορωνοïού».
 
Επισυνάπτεται η ημερήσια διάταξη της 23ης Συνόδου της Βουλής των Γερόντων.

11 Μαρτίου 2022
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ